top of page
Smedjan_blackeberg_silversmide_verkstad.jpg

OM
SMEDJAN BLACKEBERG

Smedjan ska vara en kreativ mötesplats för blackebergsbor och andra.
I Smedjan Blackeberg har vi vår verkstad. Här håller vi kurser för alla åldrar och hit kommer vi att bjuda in er till utställningar och pop up shops.

Vi har inga bestämda öppettider men ni är varmt välkomna att knacka på eller boka en tid med oss om ni är nyfikna eller sugna på att köpa smycken eller unika konsthantverksföremål.

 HEJ!
Vi heter Agnes Larsson och Maki Okamoto.

Vi har båda har gått på Konstfack och jobbat inom konst/konsthantverk och smyckekonstbranschen länge. Vi har skapat många konstverk och smycken med  olika tekniker och haft  egna utställningar i både i Sverige  och andra länder. ​Vi har fram till nyligen  jobbat på var sitt håll men våren 2022 korsades våra vägar och vi hittade något gemensamt. Vi ville båda ge andra, både vuxna och barn möjligheten att prova på riktigt hantverk. Att lära känna olika  material och skapa egna föremål. I den tanken startade vårt arbete med att bygga upp en verkstad och mötesplats för nyfikna människor. Det är den vi kallar Smedjan Blackeberg.​Varför i Blackeberg? Jo, framför allt är Blackeberg en fantastisk plats med mycket natur, fina människor och roliga initiativ. Och vi kände att vi gärna vill bidra till utvecklingen och den härliga atmosfären med fler roliga händelser här i Blackeberg.

AgnesLarsson_Smedjan_Blackeberg.jpg

Agnes Larsson

Jag är uppvuxen i Västerort och har sedan min examen 2007 varit verksam i olika ateljéer runt om i Stockholm.  Jag har arbetat mycket internationellt  inom smyckes, -och konsthantverksområdet men vill nu gärna fokusera mer lokalt med utgångspunkt här i Blackeberg. 

Jag hoppas att jag här kommer kunna dela med mig av mina kunskaper och  träffa vuxna och barn som liksom jag tycker om att vara  kreativa.  Och som tillsammans med oss vill göra Smedjan till en rolig plats. 

Få reda på mer mer om Agnes på hennes hemsida och Instagram!

MakiOkamoto_Smedjan_Blackeberg_MariaAdelskold.jpg

Maki Okamoto

Jag har vuxit upp i Japan, flyttade till Sverige 2008 och är sedan dess verksam i Stockholm. Jag har drivit en kollektivverkstad/butik/galleri LOD metallformgivning på Kungsholmen i 11 år och nu är det dags för mig att gå vidare till nästa kapitel i livet.

Jag är en Blackebergare och älskar Blackeberg. Jag är mycket peppad att dela med mina kunskaper och tekniker till nyfikna människor. Jag älskar att hitta på nya tekniker som ofta dyker upp när jag jobbar med andra människor. 

Få reda på mer om Maki på hennes hemsida och Instagram!

Kursisilversmide_Smedjan_Blackeberg_silversmide_helgkurs.jpg
helgkurs_silversmide_blackeberg_smide_hantverk.jpg
bottom of page